Becali cel Mare și Sfânt

Confirmarea mandatului de arest preventiv pentru 29 de zile,îi creează lui Gheorghe Becali o aură de martir:primul mare credincios și binefacător al țării a ajuns dupa gratii,în loc de Becali TeVe,avem pe toate micile ecrane Becali (în) ZeGhe.
Cu atât mai mult cu cât,în ciuda megalomaniei,mandriei deșarte și a geniului de mare afacerist,Gigi alintat George a miluit pe atâția români cu darnicia sa deșanțată,ba a mai fost și salvatorul unui sat întreg,șters de pe hartă de furia apelor.Cu mintea sa simplă de cioban,care a știut când să valorifice laptele și brânza și să marească turma,când sa sacrifice mieluții și batalii și sa-și scoata parleala cu carnea și blana acestora,el a acționat precum apostolii.Nu s-a rușinat și nu s-a aplecat în fața celor care consideră că a fi un bun creștin înseamnâ sa mergi cu gloata să iei lumină în noaptea de Înviere înainte să intri într-un club de noapte.A dat pomeni în stanga și în dreapta ca un nabab,considerând că bogația i-a dat-o Dumnezeu.A umblat cu steaua și a ridicat din nou Clubul de fotbal Steaua făcând din acesta portdrapelul fotbalului românesc de club de dupa revoluție.
Are și defecte nenumărate ! E încăpățînat și iute la mânie ca orice machidon,are o minte mai simplă și o educație mai diluată,dar e un geniu al afacerilor.Cum va explicați că în ultimii ani un viceguvernator al BNR sau șeful Bursei de Valori București au fost machedoni ? Stiați ultima bombă? Elena Gheorghe care ne va reprezenta la Eurovision e machidoancă. Sunt români adevărați,poate chiar mai înflăcărați ca noi cand e vorba de sentimentul național.Dar în afaceri sunt ca haiducii:i-au de la unii, dar mai dau și la alții mai amărâți.
Cum am putea să le luam acestor mari luptători sentimentul ca nu trebuie să se lase călcați în picioare de catre turci,greci,sârbi,bulgari și acum de către rromi. Se spunea că mămăliga nu explodează, dar aromânii sunt căliți de 20 de secole de luptă pentru supraviețuire ca popor!
Tot ceea ce am spus până acum nu scuză obrăznicia din comportament sau încălcarea legilor.
Dar pentru omul de rand,țăran din Vrancea rămas fără casă și căruia i-a făcut un nou rost, bolnavi cu patalama cărora le-a dat bani de medicamente,cerșetori pe care i-a miluit sau microbiști cărora le-a reînnoit speranțele,Becali este Mare și Sfânt.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu