CARGO, dupa 20 de ani

Un concert deosebit de antrenant a sustinut grupul timisorean CARGO la Casa Studentilor din Bucuresti, Clubul Old School fiind luat cu asalt de catre fanii formatiei.
Stiam trupa inca de la "Brigadierii"(1989) si pe vremuri tineam legatura cu Adi Barar si Dinel Tollea(din pacate,talentatul claviaturist a decedat in l997).
In 1990, am participat afectiv si efectiv la lansarea unui single al trupei inregistrat in Franta,care continea "Ana" si "Doi prieteni",eu scriind in ziarul "Tineretul Liber" unde aveam cea mai citita rubrica muzicala, ziarul fiind cel mai bun mijloc de popularizare a evenimentelor muzicale.
A fost atunci la Sala Palatului un concert cu sala plina,iar discul a fost distribuit gratuit prin lansarea de pe scena a sute de discuri care zburau prin aer asemenea bumerangului.
Trupa a lansat multe albume, a avut concerte si hituri memorabile,dar si o istorie zbuciumata, cu accidentele de motocicleta ale vocalistilor Kempes si -mai tarziu- Adrian Igrisan.
Stiam ca "Daca pleci" si "Ploaia" au intrat chiar si in repertoriul cluburilor de karaoke, dar acum,dupa 20 de ani, a fost o mare surpriza sa vad ca trupa are in continuare atat de multi fani.
Prima parte a concertului a inclus numai hituri, Adi Barar si compania declarand franc publicului "Nu pot trai fara tine", dar cantand si "Daca ploaia s-ar opri","Daca pleci","Doi pasi","Vrajitoarele","Bagati mintile-n cap","Batacanda", "Noapte de betie",etc
Pe masura ce concertul avansa,publicul a devenit tot mai numeros, spatiul devenind neincapator.Chiar daca trupa a cantat si alte piese, mai noi sau mai putin cunoscute, publicul a fost fidel, s-a simtit bine si a cantat alaturi de cei de pe scena.
Spectacolul a fost de mare succes, asa cum a spus Adi Barar mai tarziu la "Psihologul muzical", emisiunea lui Andrei Partos,certificand inspiratia lui Alex Libra si a domnului Paul Bordas, managerul Casei Studentilor de a organiza acest concert pentru adevaratii fani ai rock-ului.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu