Vernisaj Fotogeografica, pe 4 iunie, la Muzeul Sutzu

Vineri, 4 iunie 2010, ora 18:00, la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, a avut loc vernisajul expoziţiei-concurs Fotogeografica editia a XIV-a.

Cu aceeaşi ocazie a fost lansat şi catalogul Fotogeografica care conţine pe lângă galeria foto şi mesajul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, aprecierile redactorului-şef National Geographic România, Cristian Lascu şi ale fotografului Dinu Lazăr.

Expoziţia va ramane deschisă la Palatul Şuţu în perioada 4 – 17 iunie 2010 in intervalul orar 10:00 – 18:00.
******
Impresii de la vernisaj

Vineri dupamasa, cu mic, cu mare, fiecare cu DSLR-ul si obiectivele la el, au venit "pozarii" la vernisaj, sa vada cine a venit sa-i vada si sa se laude cu premiile castigate.
Intr-o atmosfera destinsa, ca intre artisti, doamna Iuliana Dobre in rol de gazda a evenimentului a deschis sirul vorbitorilor.
A urmat domnul Cristian Lascu care a spus ca in anii trecuti a remarcat democratizarea concursului ca urmare a faptului ca majoritatea concurentilor si-au achizitionat aparate de marca si cu posibilitati tehnice superioare ce au avut ca rezultat inmultirea fotografiilor de buna calitate. Ceea ce i s-a parut de remarcat pentru actuala editie, este faptul ca fotografii s-au apropiat cu adevarat de mediul natural al vietuitoarelor si ca s-au obtinut fotografii inedite si neasteptate privind biodiversitatea.
Domnul Alex Axon a vorbit din partea Zitec/Alpinet despre site-ul Fotogeografica si a oferit vouchere pentru castigatori, iar doamna Anca Iordan a vorbit putin, dar a adus premii de la Nikon.
Domnul Romeo Mosoiu, senior al Ligii Studentilor,un adevarat domn, presedinte al Euro>26, a vorbit despre cum a fost demarat acest concurs de catre studentii de la Geografie si ca desi a fost alaturi de initiatori timp de atatia ani, este demn de lauda faptul ca s-a ajuns la a-14-a editie.
A vorbit foarte la obiect domnul Paul Bordas, directorul Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, cel care si-a dedicat 14 ani din viata acestui proiect alaturi de alti mari fotografi si iubitori de natura, inclusiv profesorul universitar Dumitru Balta care a incheiat seria cuvantarilor.
Din pacate, domnul profesor nu a fost ascultat cu toata atentia deoarece deja concurentii ardeau de nerabdare sa afle castigatorii.
Gata, gata... ca am aflat si premiile: la Reportaj a castigat Despinel Dragomir din Vrancea("Branza de munte") urmat de sensibila Cristina Tinta-Vass ( "Lumea desertului" marocan),iar la sectiunea artistica Silviu Matei("Ochi salbatici"), bucurestean get-beget care s-a infratit cu ursii, rasii si care a venit insotit de o gazela. Premiul al doilea a revenit lui Dorin Bofan("Sarut de ramas bun").
Remarcabila performanta resiteanului Silviu Petrovan care a luat premiul al treilea atat la fotoreportaj("Fluturele Monarch in migratie de iarna"), cat si la sectiunea artistica("Zimbrul Salbatic").Mentiuni:Arta-Mircea Costina("Portret de pescarus")si Reportaj- Alexandru Guta("Cu Dumnezeu")

*****
In perioada 7-10 iunie 2010 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti (Calea Plevnei 61) au loc “Serile Fotogeografica” după următorul program:
7 iunie ora 18:30 – Peisajul Fotogeografica- prezintă Petrişor Iordan
8 iunie , ora 18:30 – Proiectul Alpinet – prezintă Alexandru Lăpuşan
9 iunie, ora 18:30 – Roza Vânturilor – prezintă Toni Ioniţă
10 iunie ora 18:30 – Expediţia Internaţională de Explorare Speologică si Subacvatică “Laos 2010”
Intrarea este libera.

Va asteptam cu drag,iar pentru cei prea ocupati sau care locuiesc prea departe, lucrarile cele mai bune trimise de catre concurenti pot fi vizionate si votate pe site.
www.fotogeografica.ro

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu