Paul Anka sau timpul regasirii sperantelor

Paul Anka a cantat la Sala Palatului din Bucuresti. Chiar daca a facut-o cu o intarziere de vreo 40 de ani, a fost tare bine ca a venit ca sa vedem si noi ce inseamna un artist american adevarat.
Am ajuns intamplator la acest spectacol in baza unor invitatii distribuite cu mare generozitate.
Vazusem afisul, stiam de acest concert, dar promovarea evenimentului a lasat mult de dorit. Cand e vorba de un astfel de artist, ar fi fost necesara difuzarea unor hituri ale sale in programele de radio si tv, macar "Diana", daca pe celelalte s-a mai asezat praful.
Concertul m-a incantat, dar n-am sa intru in corul laudatorilor care spun ca in sala au fost 4000 de spectatori.Au fost 2000, dar din fericire 2000 de oameni fericiti.
Artistul si-a inceput recitalul din public, cu hit-ul Diana si a fost extrem de amabil si popular pe tot parcursul concertului sau. Poate ca ii uitasem piesele, dar vocea sa inconfundabila, de multe ori cantat-vorbita, n-aveam cum sa nu o recunosc.
Norocul a fost ca pe ecran au aparut si fotografii din perioada sa de glorie alaturi de Beatles, Elvis Presley, Frank Sinatra sau mai proaspete alaturi de Celine Dion. Pe undeva, acele fotografii respectau proportiile valorice, Paul aparand in ele mult mai mic decat Elvis sau Frank Sinatra. De asemenea,Paul ne-a spus multe povesti despre prietenii sai din lumea muzicii, printre altele ca a lucrat impreuna cu Michael Jackson la ultima sa piesa si a cantat la pian "This Is It".
Este un artist complet, cu o mare stiinta a show-ului si foarte stapan pe voce, reusind acum sa cante in dialog piese cantate pe ecran de Frank Sinatra(celebrul My Way) sau Samy Davis Jr.
A cantat si a dansat cu o spectatoare blonda Put Your Hands On My Shoulder sau a cantat la solicitarea altei doamne o piesa in limba italiana.
Desi publicul a cantat si a dansat tot timpul, Paul facand nenumarate incursiuni printre spectatori, marele success a fost repurtat cu New York, New York, Johnny B. Goode sau Rollin' on the river.
Publicul a fost entuziasmat de Paul si Paul a fost cucerit de publicul bucurestean, promitand ca va reveni in Romania. Oricum, indifferent ce am gandit apriori, Paul Anka s-a dovedit un adevarat showman, cantand, dansand, lasandu-se fotografiat si facand chiar el fotografii, strangand maini si batand cuba cu zeci, poate chiar sute de spectatori.
Pentru finalul concertului a scos la rampa orchestra de 13 instrumenti, dandu-i fiecaruia prilejul sa iasa in fata cu cate un solo, cel de percutie radicand definitiv publicul in picioare. A mai cantat cateva piese, a revenit cu “Diana”,a dirijat orchestra si a parasit scena in ritm sustinut de jazz.
Ca o concluzie a popularitatii pe care Paul a castigat-o in numai doua ore, la concertul la care a asistat si Stefan Banica Jr, ar fi opinia a trei spectatori: “e haios, aduce cu Basescu, dar are mai mult par pe cap!; “e vesel si pus pe gagicareala ca Silvio Berlusconi!; “a imbatranit la fel de frumos ca Ivan Patzaichin!

1 comentarii:

Mihai Bogatu spunea...


Mare pacat ca nu s-a facut o publicitate mai mare acestui concert. Am intalnit oameni care au fost prezenti la concert si la cateva zile distanta isi manifestau in continuare entuziasmul pentru atmosfera deosebita pe care a creat-o Paul Anka.



Trimiteți un comentariu