Nationala de rock la Silver Church

Putini artisti au determinarea lui Adrian Manolovici de a lupta pentru triumful unei idei.
Avand si menirea de indrumator, de profesor de chitara, Adrian s-a gandit sa le ofere tinerilor chitaristi prilejul de a canta pe scena, in fata unui public indragostit de rock si de a concura pentru a afla fiecare la ce nivel se situeaza.
Concursul "Nationala de rock", editia a V-a, organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti s-a desfasurat duminica trecuta in atmosfera propice a Clubului Silver Church si a adus in fata publicului 12 concurenti.
Impreuna cu recitalurile prezentate de Mircea Vintila & comp; Syndikate,Solaris(cu adevarat stralucitor cu Bebe Astur si vocalista Florina Soare) si trupa M.S.(Doru Istudor & comp) au fost sase ore de muzica rock de cea mai buna calitate.
In concurs fiecare concurent a prezentat cate doua piese, juriul apreciind acuratetea in executie,feelingul interpretarii, ritmul si prezenta scenica.Nu stiu daca cineva ar putea pune la indoiala priceperea membrilor juriului, atata timp cat Mircea Vintila , Bebe Astur si Adi Manolovici aduna impreuna  vreo zece decenii de prezenta pe scena.
Concurentii au venit, cu mic, cu mare, cu parintii, colegii si prietenii, au aratat tot ce stiu si s-au ales si cu premii importante: premiul I - o chitara de 1500 de Euro pe piata vestica(1000 pentru piata noastra), model Adi Manolovici,premiul II- o chitara de 1000 Euro(6oo, la Bucuresti) , confectionate  manual de firma Grosman, pedale si efecte de chitara, precum si manualul de chitara editat de Adi Manolovici.
O mare surpriza a fost pentru toti cei prezenti Alin Moise(17 ani) din Vulcan, Hunedoara, castigatorul Premiului I si al Premiului de virtuozitate, care a prezentat doua compozitii proprii, are personalitate si o buna prezenta scenica. Este deja o certitudine pentru rock  si e sigur ca merge pe drumul cel bun.Exemplul  lui Alin va face ca la editiile urmatoare sa li se  solicite concurentilor prezentarea si de creatii proprii. Foarte bun este si Andrei Dena(14 ani, din Campina), premiul  al II-lea, care mai are timp sa studieze, mai ales ca a primit ca premiu o chitara de marca.La egalitate, pe locul trei s-au situat George Ristici si Valentin Musat, ultimul avand o mare acuratete in executie, probabil ca in timp va dori sa-si depaseasca maestrul.
Pentru incurajare au primit mentiuni Andrei Tiu, Petre Osman si Liviu Dobrinescu, cu  totii avand doar 16 ani, pasiune si dorinta de a se perfectiona.
Un caz aparte l-a constituit Iustin Petrescu(din Busteni) , castigatorul Premiului de Popularitate, foarte entuziast, dar care mai are mult de studiat, eventual cu un profesor ca Adi Manolovici, deoarece fiind autodidact, are si destule scapari. Altfel e castigat pentru rock si sigur va merge mai departe.   
Ca la orice concurs, nu toti concurentii au fost multumiti de clasamentul final, dar cred ca la editiile viitoare acestia se pot revansa aratand ca au atins un nivel mai inalt de pregatire.

14 comentarii:

Anonim spunea...


Premiul unu a fost o chitara de 1000 de Euro iar doi de 600. Lui Andrei Dena a venit Manolovici pe scena sa-i acordeze chitara, ceea ce mi se pare rusions pt Adrian, avand in vedere ca este elevul lui si se puncteaza acordajul. Cu tot respectul pentru pusti, nu merita locul doi. Macar prima pozitie a fost meritata pe deplin. Iar tu care ai scris articolul, fara suparare dar imi dai impresia ca ori nu te pricepi, ori n-ai fost acolo.

Anonim spunea...


Pustiul de la premiul 2 a fost chiar bun. A cantat 2 piese pe care le-au cantat si alti participanti mult mai mari si cu pretentii si s-a vazut ca le-a cantat cel mai bine. La 14 ani era cel mai mic dintre toti si cand a inceput sa cante i-a cam lasat cu gura cascata. S-a vazut ca i-a lipsit doar experienta, insa peste cativa ani pustiul poate sa rupa scena. Si apoi, nu cred ca e intamplator locul 2 din moment ce la preselectii a avut cel mai mare punctaj (vezi aici: http://www.nationaladerock.ro/participanti.html). Cat despre chitara, am vazut ca nu a cantat pe chitara lui ci a luat una de pe scena. Dar cel mai bine vedeti si voi filmarea. L-am gasit si pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ZOCYOwZ7wT0

Andrei spunea...


Concurentul cu pricina (clasat pe locul II) a venit fara chitara. Manolovici s-a oferit sa-i dea chitara lui insa datorita faptului ca nu a apucat s-a acordeze la probe, deoarece nu cantase pe ea, a acordat-o pe scena. In ceea ce priveste afirmatia ca "ori nu te pricepi, ori n-ai fost acolo" dovedeste inca o data faptul ca nu ai fost atent atit la concursul propriu-zis cit si la componenta juriului.
Frustrarile in Romania vin atit din cei 50 de ani de comunism dar si din lipsa celor 7 ani de acasa.
Bine ca ai mult timp de circoteala si mai putin de studiu, apropos de logo-ul nationalei !

Anonim spunea...


Pai bine, si a primit puncte in avans, fiindca peste cativa ani ar putea sa rupa scena. Nu vreau sa fac carcoteli de niciun fel, pustiul a cantat bine pentru varsta lui. Dar el a impresionat in primul rand prin varsta. Si daca e sa fim rigurosi, reglumentul spune sa vina concurentii cu chitara de-acasa. Si faptul ca Manolovici isi favorizeaza elevii la nationala de rock, e lucuru nu doar evident, dar si cunoscut.

Mihai Bogatu spunea...


Salut!
Ma bucur ca ati scris aici pentru a da o imagine mai completa a evenimentului Nationala de Rock !
Cu stima, Mihai Bogatu

Andrei spunea...


Eu am fost la spectacol... Fiind atent la prezentarile de inceput am aflat ca nici Andrei Dena si nici Moise Alin nu sunt elevii lui Manolovici. Tot din cite imi amintesc nici anul trecut locul 1 nu a fost al unui elev de-al lui Manolovici...prin urmare commenturile tale sunt rautacioase, tendentioasa si neadevarate. Dupa ce ca in tara nu se fac concerte si concursuri de asemenea anvergura, va mai dati cu stangu' in dreptu' si va dusmaniti.

Manolovici spunea...


Intr-un concurs cu N concurenti vom avea N-1 concurenti nemultumiti, prin urmare aceste discutii sunt "normale" ( daca le putem spune astfel ).
Asadar, mult succes la editiile viitoare celor N-1 candidati !

Mihai Bogatu spunea...


Ii multumesc maestrului Adi Manolovici pentru interventie, mai ales ca a facut-o din proprie initiativa.
Cu toate acestea ar fi fost de dorit sa explice putin din "bucataria" modului de jurizare.
Personal, pot sa-mi asum doar votul dat fara rezerve pentru ca Alin Moise sa primeasca Premiul I.

Manolovici spunea...


Cu tot respectul, "bucataria" modului de jurizare nu o pot dezvalui unui ilustru Anonim si mai ales pe un blog. Daca ar fi fost concurenti nemultumiti ar fi trebuit sa vina la juriu imediat dupa concurs pentru confirmarea punctajului la care, si Dvs, Domnule Bogatu ati contribuit cu puncte pentru fiecare concurent in parte fara sa fiti influentat de vreun alt membru. Tot ce a fost a fost rezultatul punctelor adunate si nimic mai mult ! Felicitari celor care au adunat punctaj mare si spor la treaba celor care mai au inca de invatat teorie, armonie, contrapunct, citit de partitura, tehnica whammy, exprimare artistica si scenica, compozitie si, cum bine spunea Andrei, 7 ani de acasa.
Se pare ca este de ajuns ca un nebun sa arunce o piatra intr-un lac pentru ca 10 intelepti sa se chinuie sa o gaseasca.
Romania, te iubesc !

Mihai Bogatu spunea...


Inca o data ii multumesc lui Adi Manolovici pentru interventie.
Deoarece imi recunosc statutul de nespecialist si pentru ca nu am participat la preselectie, am rugat ca sa se faca precizari legate de "bucataria" jurizarii, mai ales ca in regulament erau prevazute 15 criterii de notare.

Manolovici spunea...


"Bucataria" preselectiei a fost urmatoarea:
5 pct. s-au dat din oficiu fiecarui candidat (prin simpla prezenta )
6 pct. s-au dat concurentilor care au raspuns evaziv ( celor care au "miscat" un pic mai mult decat simpla prezenta)
7. pct. s-au dat pentru raspuns pe jumatate corect si cu mici obiectii in exprimare ( definitii )
8. pct. pentru raspuns aproape corect
9. pct. pentru raspuns corect
10 pct. nu s-au acordat ( sunt ptr genii )
Cu alte cuvinte, pentru cei ce n-au inteles "the words are comming from my qwerty":
5 pct.- SLAB
6 pct.- INSUFICIENT
7 pct.- BINISOR
8 pct.- BINE
9 pct.- F.BINE
10 pct.- EXCELENT
Si pentru ca ne place democratia si traim intr-o tara democratica, le-am acordat sansa (celor care au avut de obiectat cu privire la rezultatul preselectiei) sa o faca in scris pana pe 22 mai la secretariatul CCSB. Nu am avut nici o contestare deci am continuat spectacolul - concurs de pe 30 mai.
Cam asta a fost...
Mult succes candidatilor la editiile viitoare !

Mihai Bogatu spunea...


Pana la urma am putut intra cu totii in "bucataria" domnului Manolovici si asta e chiar foarte bine.
Ramane ca data viitoare concurentii sa demonstreze ca au inteles ceva din aceasta poveste.

Anonim spunea...


DIANA DOROFTEI:

SI EU AM CANTAT LA NATIONALA DE ROCK CU TRUPA SOLARIS AM FOST INVITAT SPECIAL TREBUIA SA PUNETI SI INVITATII

manolovici spunea...


@DIANA DOROFTEI
Cine a mai pomenit ca invitatul invitatului sa fie trecut pe afis ?
Cine crezi ca sunt ? Mafalda ? ...sa le stiu pe toate ?
Eu l-am invitat pe Bebe Astur ca sa cante si evident l-am trecut pe afis, nu pe tine pentru ca nu aveam cum sa stiu !



Trimiteți un comentariu