New School of Jazz la Casa Studentilor

Joi, 3 iunie 2010, a fost redeschis Clubul de Jazz de la Casa Studentilor din Bucuresti avandu-i ca protagonisti pe Mircea Tiberian si Maria Raducanu.
A fost o redeschidere pentru ca aici a functionat un club de jazz inca din anii saizeci, care a avut mai multe perioade reusite(anii 60, anii 80 si perioada de dupa revolutie) si unde a cantat toata floarea cea vestita a jazz-ului romanesc.
Au fost si emotii pentru ca la concertul anterior (din decembrie 2009) au cantat Mircea Tiberian si Johnny Raducanu, iar sala a fost arhiplina.
Acum spectacolul venea dupa o jumatate de an de pauza, studentii sunt in sesiune si nici nu a fost anuntat cu prea mult timp inainte.
Dar totul a iesit foarte bine...
A fost o seara de vis pentru publicul prezent, cei doi muzicieni sustinand un recital in doua parti, una mai reusita decat cealalta, indiferent ca s-a cantat in romana sau engleza..
"Mana birjar", "Hai sa ne-ntalnim sambata seara", "Un tigan avea o casa" si alte cantece deja traditionale au fost slefuite si transformate in adevarate bijuterii de acompaniamentul filigranat al lui Mircea si de trilurile vocale ale Mariei. Am asistat parca la o dedublare, Mircea devenind Raducanu(Johnny, nu Maria), iar Maria amintind si de Tanase, si de Aura Urziceanu, dar fiind ea insasi.
Vorbele mele sunt fade si prea putine pentru a putea descrie acest superb recital.
Nu ne ramane decat sa revenim pe 17 iunie cand Mircea Tiberian si Andra Radu(autoarea proiectului!) ne invita sa-i urmarim pe studentii laureati luna trecuta la Festivalurile de Jazz de la Targu Mures si Sibiu.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu