Minciuni pe banda rulanta in campania pentru europarlamentare

Ca să-si mai motiveze alegatorii, partidele si-au scos locomotivele in fata.
Crin Antonescu si-a anuntat candidatura deja, ieri a fost randul lui Mircea Geoana, iar Traian Basescu face in permanenta bai de multime cu ajutorul elicopterului prezidential ajungand sa participe si la doua-trei manifestari pe zi, in localitati aflate la mare distanta de Palatul Cotroceni.
Pe langa cei trei, mai alearga niste martoage fara sanse, Printul Duda si autointitulatul miliardar Nati Meir fiind adeptii dictonului olimpic "important e sa participi la aceeasi cursa, nu sa si castigi!"
Pe fondul campaniei electorale incep sa apara iar promisiunile fara acoperire: vor veni fondurile europene, se vor relansa investitiile din bani publici si criza aproape ca a disparut. In mod ciudat guvernatorul Bancii Nationale a parasit tonul alarmist, iar oamenii obisnuiti s-au lasat pacaliti de faptul ca nu s-au mai scumpit gazele asa cum se anuntase deja. Nu va lasati inselati: s-a renuntat la scumpirea de 3 la suta ce s-ar fi aplicat unui consum mic, specific lunilor de vara, pentru ca importatorii sa-si scoata parleala in lunile de iarna, cand vor creste preturile cu minimum 10 la suta, iar consumurile vor fi de cateva ori mai mari.
Pe de alta parte oamenii politici aplica excelent dictonul "divide et impera" !
Chiar in perioada grevei cadrelor didactice s-a dat un ordin privind renuntarea la examenele de titularizare pentru profii care trec din mediul rural in mediul urban daca au avut minimum 7 la examenul de licenta, ori e la mintea cocosului ca majoritatea profilor au fost niste tocilari. Tot din astea: unui sindicat i s-a oferit instant sediul dupa care plangea de un an de zile, unui lider de sindicat i s-a oferit un post mai bun, iar unor directori nesiguri care tineau partea sindicalistilor li s-a tras scaunul de sub fund aratandu-li-se "pisica" ca partidul vede pe altii in locul lor.
Ati aflat zilele trecute din presa ceea ce eu stiam de mult din sursa sigura: majoritatea investitiilor aprobate pentru scoli si gradinite s-au facut numai pe filiera apartenentei de partid, banii au fost facuti praf de firmele ce au primit contractele cu "dedicatie", iar preturile de adjudecare a licitatiilor nu le-a controlat nimeni. Ba acum a ajuns sa se pedepseasca dreptul legal de a face contestatie sau de a cere explicatii. Chipurile,vrei sa sabotezi investitiile de partid si de stat.
In luna ianuarie 2009, ii intrebam pe niste responsabili cu investitiile cum e posibil ca in sate din diferite colturi de tara un gard de scoala sau un grup sanitar sa coste 1-2-3- miliarde de lei, iar pentru o gradinita cu doua clase, doua miliarde nu au ajuns nici pentru subsol.
Cand stiu cate stiu, ar trebui sa ma inchid singur in Turnul Londrei si sa compun o manea:" Ce mi-e drag mie pe lume,/Multe stiu si nu pot spune,/O sa plec intr-o genune /Doar cu usi, fara fereastra/ Si-am sa-mi pun chei si la broasca !"
Ati vazut cum e la ANI; tot ei fura si vor banii !
Asa ca nu-i mai credeti pe politicieni: mint, injura, fac trafic de influenta si se jura ca nu fura !
Si asteapta bani de la primari, oameni de afaceri pe care i-au alimentat cu contracte, de la "dobitocii" pe care i-au pus sefi de agentii sau in niste locuri "unde sapa spaga locul, sare din pamant norocul !"
Un ultim argument ! Pentru ca au nevoie de bani de campanie si nu se stie cat va tine cumetria pedelisto-pesedista, fiecare partid trage tare ca ministerul pe care il stapaneste sa aloce si sa contracteze lucrarile de investitii cu "prietenii" care stiu sa umple pusculita de partid.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu