Omagiu prin cantec adus Mihaelei Runceanu- 7 mai 2011

Sambata 7 mai, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti a avut loc spectacolul "Pentru voi,muguri noi" dedicat memoriei Mihaelei Runceanu la aniversarea a 56 de ani de la nastere.
Pentru ca am primit o cronica sensibila si inspirata a acestui spectacol, ii dau cuvantul lui Mihai Stefan din Ploiesti cel care are si meritul de a-mi fi facut legatura cu doamna Stela Enache.
"Sambata 14 mai a avut loc la Casa de cultura a studentilor din Bucuresti spectacolul de muzica usoara intitulat “Pentru voi, muguri noi”, dedicat inegalabilei interprete a muzicii usoare romanesti Mihaela Runceanu, de la a carei nastere s-au implinit de curand 56 de ani.
Si-au dat concursul solisti consacrati precum Ioana Sandu, Catalin Magdalinis, Ion Radu sau Francisca Suciu. O mentiune aparte pentru tanara interpreta Nicoleta Opait, absolventa a Scolii populare de arta din Iasi la clasa maestrului Titel Popovici si laureata a festivalului “Crizantema de aur”, care a interpretat cu mult talent doua piese, dintre care mentionam cantecul “Nu te ascunde”(Cornel Fugaru/Dan v.Dumitriu) din repertoriul Mihaelei.
Au evoluat si tinere sperante ca Denisa Trofin, Camelia Stanciu sau Diana Doroftei, precum si un grup de dansatori de la Liceul “Gheorghe Lazar”.
Au fost prezente cu scurte recitaluri doua dintre elevele Mihaelei de la Scoala populara de arta, acum artiste consecrate, Marina Florea si Silvia Dumitrescu, ambele foarte apreciate de public, asa cum a fost si rostirea de suflet a actritei Doina Ghitescu de la Ansamblul “Ciocarlia” al M.A.I.
Un moment inedit si foarte gustat de public a fost duetul surpriza alcatuit de doamna Stela Enache impreuna cu textierul Marian Stere. Cei doi au interpretat potpuriul intitulat “Un miracol implinit”. In continuare d-na Stela a interpretat splendiul slagar “Balada pescarusilor albastri”, dedicat memoriei celor care au scris cu mult talent muzica si versurile acestui minunat cantec, maestrul Florin Bogardo si poeta Teodora Popa Mazilu.
Punctul culminant al spectacolului l-a constituit recitalul de exceptie sustinut de marea doamna a muzicii usoare romanesti Eva Kiss. Aceasta a ridicat publicul in picioare interpretand cu dragoste si patos slagare fara egal precum “Ave Maria” (dedicat Mihaelei), “Tacutele iubiri” (de Zsolt Kerestely), “A cazut o frunza-n calea ta” (de Constantin Draghici), “Prieten drag” (de Radu Serban) sau “Puterea dragostei” (din repertoriul artistei internationale Jennifer Rush). In incheiere Eva Kiss a dedicat spectatorilor prezenti in numar mare, in ton cu atmosfera de afara, cantecul “Sa alergam prin ploaie” de Cornel Fugaru, fiind aplaudata minute in sir.
Prezentarea a fost asigurata cu profesionalism de Mihai Bogatu (realizatorul spectacolului) impreuna cu muzicianul rock Bebe Astur.
Multumim tuturor celor implicati in reusita acestui eveniment musical si speram ca spiritul gingas al Mihaelei Runceanu sa ii inspire si in continuare in organizarea de noi intalniri dedicate acestei unice mesagere a frumosului."
MIHAI STEFAN

1 comentarii:

Fotograf Georgi spunea...


Este un blog foarte educativ. Tot timpul mi-a facut placere sa-l citesc.



Trimiteți un comentariu