Dor de verde - concurs de cantece de drumetie

Dor de codru verde si de drumetie

Mergi pe munte si iti place sa stai in jurul focului cu prietenii?
                                          *
Poti sa ma crezi sau nu, dar asta am facut si eu in tinerete.
La un moment dat m-am alaturat unor indragostiti de drumetii montane, de fotografie, dar si de explorarea  pesterilor, care activau in Clubul "Speoalpin MH" din Drobeta Turnu Severin.
Au fost cei mai frumosi si mai liberi ani din viata mea.Am invatat atunci sa duc cortul in spate, sa reusesc sa intind cortul in cateva minute si sa supravietuiesc o saptamana  in cort in conditii de ploaie mocaneasca. Am mancat supa la plic, conserve de peste si costita cu fasole, cate o friptura in mijlocul naturii, dar am si ramas fara provizii cand a venit ursul si a papat tot.Era pe vremea cand montaniarzii bateau traseele in lung si-n lat, nu ca acuma cand "gipanele" urca pana la Piatra Arsa si cand cu "4x4" ajungi sa fotografiezi ursul in barlog. Pana acum 7-8 ani faceam plaja si innoptam in cort la Cota 1400, acum turistii cu frica in san  pozeaza ursoaica cu puii iesiti la plimbare pe drumul ce urca la Cota.
Am participat la concursuri montane de drumetie si orientare, dar si la festivaluri montane de poezie,cantece si bancuri. La Izvorul Muresului am fost intrebati "de la ce casa de copii sunteti?" deoarece toti eram imbracati la fel, cu treninguri si fesuri albastre si cu sigla SA-MH. La Baile Herculane l-am ascultat "noaptea pe la trei" spunand bancuri pe Radu Pietreanu, celebrul "Costel" de la Grupul Vacanta Mare.La fel s-a intamplat cu Csaba, un baiat fain-roman verde de la Cluj, de la care am auzit, interpretat si cantat, cel mai tare banc din viata mea, fost scenarist  la "Stirile de sambata asta" ale lui Trofin si Uscat. Tot asa pot sa va zic ca am facut un revelion la Cabana Pietrele din Retezat,iar dupa o noapte alba  de cantat la chitara, voce, percutie si destupat sticle a urmat o zi de drumetie cu zapada de jumatate de metru, pericol de avalansa si ascensiune cu asigurare in coarda pe un traseu cu dificultate de gradul 3.
  Acum, adevaratii montaniarzi s-au imputinat, multi preferand urcatul cu masina "4x4" sau ascensiunile temerare pe trasee periculoase si neumblate, de multe ori chiar in strainatate.
      Dar spiritul adevaratilor montaniarzi nu a disparut ...
  Pana cand vom reusi sa organizam un festival chiar in cadru montan, va invitam, concurenti sau sustinatori, la Festivalul "Dor de verde" organizat la Casa Studentilor din Bucuresti.
                                                      *
Crezi ca esti „cel mai tare din parcare”, fiindca stii sa canti si cunosti destule cantece de drumetie?

 Inscrie-te la concurs pana pe 13 aprilie 2010 si apoi vino cu prietenii joi 15 aprilie ora 19:00 la CCS Bucuresti sa te auzim!

 Cei mai buni vor  fi premiati de juriu si de  aplauzele publicului si vor castiga premii in obiecte,  nu doar experienta.

 Concursul este urmat de recitalul lui  Marius Matache.
                                              *
 Regulamentul concursului de cantece de drumetie „Dor de verde”

  1. Pot participa in concurs tineri cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani.
  2. Fiecare concurent va interpreta 2 piese din care una obligatoriu are ca subiect drumetia.
  3. Continutul cantecelor trebuie sa se  incadreze in standardele legale si morale de decenta.
  4. Piesele pot fi vocale si /sau instrumentale si se pot interpreta la orice tip de instrument acustic.
  5. Inscrierile pentru concurs se fac la adresa cultural@ccs.ro pana pe 13 aprilie 2010 trimitand un email care sa contina datele de contact ale concurentului. (nume , prenume, telefon, adresa de email).
  6. Inscrierile vor fi confirmate pe email de organizatori iar preselectia va avea loc miercuri 14 aprilie 2010
 Vineri 16 aprilie 2010 ora 20:00 te invitam la o seara speciala cu Daniel Fat.
Castigatorii concursului din ziua precedenta vor sustine in deschidere minirecitaluri.

Urmareste site-ul www.ccs.ro si pagina noastra de facebook!

Intrarea este libera.

Organizator: Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
Sponsor: Grosmann.ro
Parteneri: Clubul Roza Vanturilor, ANOSR


Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (CCS Bucuresti)
Calea Plevnei 61
T: 021 315 40 55; 021 315 25 42

0 comentarii:Trimiteți un comentariu