Fotogeografica -concurs de fotografie pentru indragostitii de natura

  Personal, ma incanta fotografiile publicate in revista National Geographic si il admir pe domnul Cristian Lascu, redactorul sef al editiei in limba romana pentru tot ceea ce face pentru popularizarea minunatiilor naturale din lumea larga.Ma bucura de asemenea faptul ca sprijina proiectul Fotogeografica.Se stie ca National Geographic este o marca cu o mare putere financiara care acorda granturi pentru cercetarea unor zone sau fenomene ale naturii de pe intreaga planeta.
     Dar ceea ce ma surprinde pe mine este devotamentul lui Paul Bordas care a ajuns cu Fotogeografica la editia a 14-a. E greu de gasit  in Romania contemporana un alt exemplu de sacrificiu pentru triumful unei idei. Acest proiect a fost demarat in primii ani de studentie, fara sponsori si fara cine stie ce ajutor financiar. In timp, initiatorul a avut de infruntat multe furtuni, de cele mai multe ori investindu-si putinii bani pentru reusita proiectului, pentru organizare, corespondenta, telefoane si depozitand sute de rame foto (nu multe, cam un metru cub !) in garsoniera proprie. Este doctor in geografie, dar e pasionat de fotografia de mediu.Impreuna cu "Clubul Pro Natura" a editat adevarate enciclopedii de arta fotografica de mediu, cea mai recenta realizare "Maramuresul subacvatic" lasandu-ma efectiv  masca.In aceste zile pregateste o expeditie foto pentru realizarea de capturi fotografice intr-o rezervatie naturala de munte si actioneaza organizat ca un sef de stat major.Sunt sigur ca dupa atata minutiozitate in pregatirea acestui campus fotogeografic si rezultatele vor fi pe masura.
Iar pentru cei pasionati de fotografie, repet invitatia la concurs.
                                         * 
In perioada 1 martie – 15 mai 2010 au loc inscrieri la Concursul Naţional de Fotografie pentru Tineret Fotogeografica editia a XIV-a.

Proiectul este derulat de Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti şi UNESCO ProNatura, în parteneriat cu Alpinet, ZITEC, National Geographic Romania şi Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Autorităţii Nationale pentru Sport şi Tineret

„Aflat la a XIV-a ediţie, Concursul Naţional de Fotografie pentru Tineret „Fotogeografica” a fost iniţiat în anul 1997 de către un grup de studenţi din Universitatea Bucureşti, având ca temă iniţială peisajul natural. Interesul deosebit al tinerilor pentru fotografie şi crearea de parteneriate durabile cu diferite instituţii au reprezentat motorul principal al continuităţii ediţiilor anuale ale Fotogeografica.

Un aport complementar l-au avut seriile de dezbateri susţinute pe baza prezentărilor de imagini sau filme realizate de diverşi cercetători, alpinişti şi fotografi care au oferit exemplul performanţei.”, a declarat Paul Bordaş, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti

In cele XIII ediţii derulate până în prezent, Fotogeografica se bucură de un palmares bogat. A adunat circa 3000 de participanţi din toată ţara cu un număr de 10000 de fotografii şi cca 80 000 de vizitatori, peste 100 de premianţi şi mai mult de 100 de prezentari si dezbateri, de mare actualitate, cu aproximativ 100 000 de participanti în cadrul Serilor "Fotogeografica” Au fost editate până la această dată 4 cataloage şi un CD - prezentare multimedia. Acordarea premiilor s-a facut în fiecare an de către un juriu format din personalităţi ale domeniului. Dintre câşigătorii concursului care au debutat şi s-au lansat la Fotogeografica pot fi amintiţi Dragoş Lumpan, Petrişor Iordan, Egyed Ufo Zoltan, Alex Axon, Dragos Savu, Anca Sandu, Peter Kerkes, Alin Popescu, fotografi care işi desfăşoară activitatea la prestigioase publicaţii, ateliere, cluburi foto, etc.
Conditiile de participare precum si alte detalii gasiti pe www.fotogeografica.ro.

email: pr@fotogeografica.ro

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu