Cunoaste-te ca sa poti cunoaste !

Sambata 5 decembrie 2009 a debutat la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti seria de intalniri cu elevi si studenti cu tema Cunoaste-te ca sa poti cunoaste !
Moderatorul manifestarilor, doamna lector universitar doctor Nina Mocanasu a propus celor prezenti mai multe capete de discutie astfel incat toti sa se simta antrenati si sa poata participa cu interes.S-a vorbit despre temperament, despre analiza si autoanaliza, despre liderul formal si informal, despre cum predau si cum interactioneaza profesorii cu elevii si studentii, despre directiile de interes cultural ale tinerilor din ziua de azi.
 Antonia a aratat cu o luciditate fantastica pentru cei 17 ani ai sai ca profesorii nu interactioneaza cu elevii si ca pana si la liceele cele mai reputate din Bucuresti elevii nu au curajul sa le spuna dascalilor ca propun modele desuete, care nu se adapteaza momentului si care fac ca scoala sa fie un calvar in loc sa fie laboratorul care modeleaza constiinte si faureste valori potentiale.
Anda, studenta in anul I, a aratat ca nici la universitate nu sunt decat cativa profesori care stiu sa atraga studentii, care vor sa-i ajute sa capete cunostinte pentru viata si viitoarea profesie, in rest sunt formalisti si nu comunica cu masa de studenti.
Mihai a propus grupului o scurta reflectie despre liderul formal si informal, iar Daniela a povestit incantata cum isi joaca rolul de lider informal fiind recunoscuta de colegii de an ca cea care uneste grupul.
S-a vorbit si despre lipsa de implicare sociala a elevilor si studentilor, despre dependenta de calculator si internet, despre lipsa apetentei tinerilor pentru iesiri in grup si pentru petrecerea in grup a timpului liber.
Doamna Nina Mocanasu a aratat ca spera ca la  temele urmatoare vor participa si mai multi studenti care vor propune singuri subiectele de discutie, dansa rezervandu-si rolul de a puncta cat mai rar doar din punctul de vedere al psihologului social.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu