Corul Madrigal la concurenta cu Doru Stanculescu

Vineri 4 decembrie, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti a gazduit doua evenimente culturale de exceptie.
La sala mare Corul National de Camera „MADRIGAL” dirijat de Bogdan Stefan Andronache a sustinut concertul „Traditie si Craciun in Romania”


fondator- dirijor Marin Constantin
solist: Dan-Claudiu Vornicelu
la pian: Ariana Iris Terzi

Programul special pregatit pentru acest concert a inclus muzica traditionala veche romaneasca, prelucrari folclorice din diferite regiuni ale tarii, muzica romaneasca contemporana, muzica bizantin-ortodoxa, colinde traditionale romanesti.

Din program:
„Suita din Bihor” – Francisc Hubic
„Am umblat padurile”- Dumitru Kiriac
„Rasunetul Ardealului” – Ion Vidu
„Flacari si roti” – Corneliu Cezar
„Chindia” – Alexandru Pascanu
„Nunta”- Constantin Arvinte
„Imnul eroilor” – Ionel G. Bratianu
„Tatal nostru” – Antonn Pann/Dan Mihai Goia
„Colind pentru tara mea” – Marin Constantin
„Natalis Domini” – Serban Nichifor
„Floricica” - Francisc Hubic
„Colo-n susu” – Sabin Dragoi
„Dupa datini colindam” – Alexandru Pascanu
„Florile dalbe”- Costica Andrei
„Sus la poarta raiului „ si „Colindita” – Emil Montia
„Vine Craciunul pe sara” – Nicolae Ursu
„Marire-ntru cele-nalte” – Nicolae Lungu
„Noi umblam si colindam” – Mihail Barca
 Ca de obicei prestatia corului Madrigal a fost exceptionala, publicul fiind impresionat de interpretarea filigranata, dar si de aplombul tanarului dirijor Bogdan Andronache.La final, au fost trei bisuri, din care ultimul -Fluiere si buciume- a ridicat sala in picioare.


La Clubul folk am avut parte de o seara de exceptie.
In primul recital am avut placerea sa-l ascultam pe tanarul folkist Adi Lupu, o surpriza pregatita de Diana Scarlat de la Jurnalul National impreuna cu Andra Radu, director al CCSB. E un nume proaspat acest Adi Lupu, are compozitii interesante si am aflat despre el ca a cantat cu mare succes in aceasta vara la Vama Veche, inclusiv coveruri de la trupa CARGO.

 A urmat recitalul sustinut de Doru Stanculescu & Sorin Minghiat.
Pentru mine a fost primul recital al Clubului  de folk de la CCSB pe care l-am ascultat cu rasuflarea oprita, dar care a reusit sa emotioneze pe toti cei aflati in sala. Ma uitam in timpul concertului la Eugen Avram  si vedeam cu cata atentie ii soarbe lui Doru cantecele soptite si rupte cu adevarat din suflet. Mircea Bodolan, Sandu Dimitrescu si alte persoane din sala au intretinut un cald si inspirat dialog cu Doru si Sorin, iar flautul lui Sorin Minghiat i-a incantat pe toti cei prezenti. Doru s-a simtit ca intre prieteni sau si mai bine spus ca acasa si a rugat publicul sa nu aplaude deoarece atunci cand asculti singur muzica in intimitate niciodata nu aplauzi. Asa cum ne-a obisnuit deja, Eva Radu, artist plastic, masterand la Academia de Arte Frumoase Bucuresti a pictat portretul lui Doru Stanculescu in timpul concertului.
La final si in loc de concluzie, concertul a fost foarte reusit, atmosfera a fost fantastica, mai ramanand doar ca organizatorul Mircea Bodolan sa intocmeasca un program de perspectiva astfel incat un recital sa fie anuntat cu o mai mare marja de timp pentru ca doritorii sa poata afla si sa-si poata rezerva locurile la clubul folk de vineri seara intre orele 20-24.
PS Calde multumiri pentru Andrei Partos care in emisiunea Psihologul Muzical din noaptea de 5 decembrie, in dialogul purtat cu solistul Leo Iorga  a mentionat clubul de folk de la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, continuator al Clubului Eliad si condus tot de Mircea Bodolan.  

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu