Mihaela Runceanu este in sufletele noastre

Sambata, 8 mai, am fost la Buzau la mormantul Mihaelei Runceanu.
Grupul nostru a depus o coroana de flori cu mesajul "Noi nu te-am uitat"si semnat Fan Club Mihaela Runceanu.
Am fost putini, dar buni: Iuliana  Cordunianu de la Brasov, Mircea Nicolau de la Constanta, Mirela Ramniceanu, Sorin Stoleru( fost presedinte al clubului, vreme de vreo 6 ani),subsemnatul, Ana Maria Gombos,  Mihai Stefan de la Ploiesti, Vali Basturea si Marcela Ion de la Buzau. Alaturi de noi au fost parintii Mihaelei, dar si unchiul si matusa, adica parintii Andreei si ai lui Xenti Runceanu.
Am aprins lumanari si candele, am spus o rugaciune si am pastrat un moment de reculegere.
Am facut fotografii ale grupului si am depanat amintiri.
Am mers si la casa bunicilor Mihaelei din cartierul Simileasca.
Ne-a furat privirea un covor de lalele galbene, dar si multe alte flori. O bolta de vita de vie cu trunchiuri vechi de 40 de ani si  pomi fructiferi la umbra carora a stat si Mihaela cand mergea la casa bunicii. Multe rasaduri proaspete de flori din care doamna Runceanu culege in fiecare zi si  duce buchete de flori la mormantul Mihaelei.Am vazut si biserica ridicata pe pamantul donat de familia Runceanu, biserica unde Mihaela este pomenita alaturi de parintii sai in calitate de ctitori.
In casa batraneasca, renovata, au amenajat parintii  camera Mihaelei cu toate lucrurile care i-au apartinut si pe care le-a folosit in timpul vietii in garsoniera din Mihai Bravu.Am vizionat filmarile Mihaelei, iar doamna Runceanu ne-a povestit ca Mihaela era  atat de vesela si de entuziasta la concertele cu public pentru ca se putea manifesta liber, dar aproape statica la filmarile din platourile TVR deoarece i se interzicea sa danseze si sa se miste. La o alta filmare Mihaela era foarte marcata ca trebuia sa inregistreze chiar in dupaamiaza in care a fost inmormantat Aurelian Andreescu. Domnul Runceanu ne-a povestit  ca autoritatile locale de atunci  nu au chemat-o pe Mihaela la spectacolele de la Buzau, nici cele de acum nu doresc sa faca ceva pentru numele ei si ca Mihaela este o valoare nationala, care nu era si nu este recunoscuta pe plan local.
   Desi au fost si multe lacrimi si emotii, toti cei prezenti s-au bucurat ca s-au adunat impreuna pentru a-si aminti de Mihaela. Si la fel cum am simtit cu totii, spiritul Mihaelei a fost acolo langa noi.

   P.S. Fotografiile apartin Anei Maria Gombos.

3 comentarii:

Unknown spunea...


Foarte frumoase ganduri ati asternut aici... Nici nu se putea altfel! Au fost, intr-adevar,doua zile de vis.M-am simtit extraordinar, atat la Buzau, cat si la Bucuresti. Ma bucur enorm ca am avut sansa de a-i cunoaste, personal,pe parintii Mihaelei, care sunt niste oameni EXTRAORDINARI! Ma rog la Dumnezeu sa le dea sanatate si multa putere, sa-si poata duce crucea pana la sfarsit.Sper din tot sufletul sa-i mai revad...

Mihai Stefan spunea...


Au fost, intr-adevar, doua zile extraordinare, asa cum numai un OM ca draga noastra Mihaela putea merita. La Buzau a fost realmente emotionant, atat la mormantul Mihaelei (de la Cimitirul Dumbrava) cat si la Casa Mihaelei de la Simileasca (langa Buzau). Domnii Runceanu sunt niste oameni de o finete si de o noblete sufleteasca rara (mostenita intru totul si de scumpa lor fiica), le santem alaturi cu toata fiinta noastra si speram ca astfel sa le mai alinam teribila suferinta. Le multumim pentru tot si ii iubim.
La Bucuresti a fost un spectacol frumos, dedicat Mihaelei cu ocazia implinirii a 55 de ani de la nastere, pentru a carui realizare iti multumim din suflet, draga Mihai. Mi-au placut Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Maria Radu, Carmen Trandafir, Andreea si Xenti Runceanu si toti ceilalti. Emotionant a fost momentul dedicat Mihaelei de Marian Stere. Mi-a placut in mod deosebit tanara si talentata Bianca Rosu, eleva doamnei Viorela Filip. A impresionat, ca de obicei, Maestrul George Nicolescu, o prezenta aparte, un om si un artist deosebit.
Multumiri, inca o data, Mihai Bogatu, pentru tot, si La mai mare! Nu fii supararat pentru frecusuri si comentarii verzi si uscate. Sunt inevitabile.
Ca sa inchei frumos, ma bucur ca scumpa noastra Mihaela ne-a strans din nou in jurul ei si sper sa avem cat mai multe asemenea prilejuri si in continuare.
Te vom iubi vesnic ingerul nostru drag, printesa muzicii usoare romanesti - MIHAELA VALENTINA RUNCEANU!

Mihai Stefan spunea...


Au fost, intr-adevar, doua zile extraordinare, asa cum numai un OM ca draga noastra Mihaela putea merita. La Buzau a fost realmente emotionant, atat la mormantul Mihaelei (de la Cimitirul Dumbrava) cat si la Casa Mihaelei de la Simileasca (langa Buzau). Domnii Runceanu sunt niste oameni de o finete si de o noblete sufleteasca rara (mostenita intru totul si de scumpa lor fiica), le suntem alaturi cu toata fiinta noastra si speram ca astfel sa le mai alinam teribila suferinta. Le multumim pentru tot si ii iubim.
La Bucuresti a fost un spectacol frumos, dedicat Mihaelei cu ocazia implinirii a 55 de ani de la nastere, pentru a carui realizare iti multumim din suflet, draga Mihai. Mi-au placut Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Maria Radu, Carmen Trandafir, Andreea si Xenti Runceanu si toti ceilalti. Emotionant a fost momentul dedicat Mihaelei de Marian Stere. Mi-a placut in mod deosebit tanara si talentata Bianca Rosu, eleva doamnei Viorela Filip. A impresionat, ca de obicei, Maestrul George Nicolescu, o prezenta aparte, un om si un artist de mare valoare.
Multumiri, inca o data, Mihai Bogatu, pentru tot, si La mai mare! Nu fii supararat pentru frecusuri si comentarii verzi si uscate. Sunt inevitabile.
Ca sa inchei frumos, ma bucur ca scumpa noastra Mihaela ne-a strans din nou in jurul ei si sper sa avem cat mai multe asemenea prilejuri si in continuare.
Te vom iubi vesnic ingerul nostru drag, printesa muzicii usoare romanesti - MIHAELA VALENTINA RUNCEANU!



Trimiteți un comentariu