Gyuris Pub, Grupul "Truverii" sau o altfel de muzica

Saptamana trecuta am asistat la un concert de muzica medievala prezentat de grupul Truverii la clubul Gyuris Pub.
   Atmosfera a fost excelenta, patronul Ioan Gyuri Pascu facand de toate, de la primirea invitatilor, coordonarea personalului si pana la sonorizarea si prezentarea spectacolului.
  Micutul amfitrion, dar marele artist, a spus ca garanteaza pentru calitatea muzicii cantate de Truverii, iar reactia celor prezenti i-a confirmat spusele. Chiar daca publicul era absolut virgin la acest tip de muzica, aplauzele ritmate, chiotele, fluieraturile, uitatul ciorbitei in farfurie sau incercarile timide de a se ridica la dans au aratat ca aceasta muzica prinde si ca pe Truveri ii prinde acest gen muzical.
 Au fost prezentate majoritatea pieselor de pe albumul "Basilicum" cantate in franceza, italiana, provensala,latina, englezo-irlandeza si romana.
   Fondatorii grupului sunt Mihai Serghei Todor, regizor, muzician si unul dintre initiatorii festivalului de la Sighisoara si Carmen Maruntelu, cei care dau si linia muzicala a grupului, vocile si mintile limpezi ale grupului. Acestia canta pe parcursul concertului  la nenumarate instrumente, Misu danseaza  printre spectatori si interpreteaza actoriceste temele pieselor, iar Carmen este o artista completa care subjuga publicul..  Alaturi de ei sunt doua voci si instrumentiste de exceptie: Alexandra Stoenescu la  chitara si Irina Macovei la vioara, unde mai pui ca sunt si frumoase de pica. L-am lasat la urma pe pictorul Gabi Balasa, un vrajitor al instrumentelor de percutie, dar si al penelului.
Va recomand sa urmariti acest grup la concertul " De dragoste si cele sfinte"  de la Casa Studentilor din Bucuresti, pe 19 februarie, ora 19.30, mai ales ca acest concert va marca despartirea de una dintre membrele grupului Sandra Gaitan, care se muta definitiv la Sibiu.
 Concertul are loc in cadrul festivalului Dragolentin in spatiul intim al Teatrului Podul, care a mai gazduit in aceasta saptamana doua evenimente: spectacolul Anti America Na! si seara de muzica,  poezie si povesti la care a fost invitat actorul Gheorghe Visu, Domnul State de Romania cantand cu aceasta ocazie si la chitara.

0 comentarii:Trimiteți un comentariu