22 decembrie 2009 la Casa Studentilor din Bucuresti - A venit Mos Craciun !

Niciodata n-am stiut ca 22 decembrie 2009 va fi cea mai frumoasa zi din viata mea.
Poate pentru ca au trecut cei 20 de ani profetiti de nenea Brucan si incepem si noi sa vedem lumina care vine dinspre Europa civilizata. Suntem in Uniunea Europeana, dar parca inca nu ne simtim acasa.
Cu toate acestea la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti lucrurile au repornit pe drumul normal.
Nu ne-am propus prea multe actiuni, dar am reusit sa le facem.
Mai intai a fost expozitia deschisa in memoria lui Bogdan Gatlan, student mort la revolutie si un prieten al Casei in ultima perioada a anilor 80.
A urmat concertul de colinde si folclor sustinut de Orchestra de muzica populara Doina Studenteasca si nou infiintatul Ansamblu vocal si de dansuri Doinita, conduse de maestrul Gheorghe Leasa.
Seara a fost cu adevarat magnifica.
Concert de colinde cu Academia de rock, cu Andreea si Adrian Manolovici, iar in loc de cireasa de pe tort, o portie sanatoasa de "Sarmalele reci" care au umpul sala mare de fani, de muzica si voie buna. Exact ca in refrenul lui Zoltan Andras, "La Preoteasa  ne-ati vazut, la Preoteasa ne-ati placut, la Preoteasa ati fi vrut, la Preoteasa … s-o luati de la-nceput!"
Poate ca baietii s-au incalzit mai greu, dar pofta vine mancand si numai bisurile au tinut aproape o ora. Chiar daca n-a mai scos nimic nou, trupa suna ca in vremurile bune, iar chitaristul Emil Viciu (fostul meu coleg de la ziarul Tineretul liber!) este fenomenal intr-un solo de 10 minute in care se joaca cu chitara mai ceva ca si cum ar canta la vioara.
Ei ! si dupa atata muzica am avut parte si de sosirea Mosului, incarcat cu daruri multe, venit la noi sa ne-asculte, de am fost cuminti sau nu, de l-am suparat pe Mosu, de-om merita o nuia sau bomboane sau ceva !
Chiar atunci sosit in tara, fara reni si sanie, cu o cursa de linie, Paris-Bucuresti, Mosule (Misule) sa ne traiesti, a venit cu tolba plina, filme-foto, impresii din Orasul- Lumina, unde au cantat Truverii aducand caldura verii !
Lasand rima la o parte, Truverii au fost in turneu la Paris si la Luxemburg, unde au concertat la sediul ambasadei si la Centrul Cultural.
   In incheierea unui an fructuos, cu multe concerte in tara si strainatate, cu reeditarea CD-ului "Basilicum", cu reusita proiectului international "Curtea Comediantilor" desfasurat in Cetatea Rasnov si la care au participat artisti din Estonia, Turcia, Spania si Romania, Mosu si asistenta sa, Misu si Carmen, au avut placerea sa premieze pe cei mai buni prieteni si artisti din Truverii si trupa de teatru Studio 24.
La chemarea Mosului, fiecare artist a venit sfios, a raspuns cat mai artistic la intrebarile insistente ale Mosului,dar a spus si o poezie, o snoava sau a cantat o colinda.Pentru isprava fiecaruia Mosul a daruit cadouri, dar hazul si haiul a fost intregit de surpriza fiecaruia in momentul in care desfacea pachetul si vedea ce i-a adus Mosul.
   Antrenul fiind general, toti Truverii si copiii mari au cantat impreuna intregind o seara memorabila,
seara in care a venit Mos Craciun la Casa Studentilor din Bucuresti.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu