Mare succes al Galelor Studentesti la Bucuresti

In vara am deplans faptul ca nu s-au mai organizat Galele Studentesti la Costinesti si credeam ca aceasta traditie  va fi intrerupta de vicisitudinile crizei economice. Din fericire, a aparut ideea ca acestea sa se tina intr-o forma condensata pe 14-15 octombrie in organizarea caselor studentesti.
  La Bucuresti a fost ceva special, practic cu aceste manifestari ridicandu-se valul de ceata care acoperea de ceva timp Casa de Cultura a Studentilor. Au fost manifestari organizate in paralel, in diverse spatii, de la orele 11 la orele 22, precum si concerte maraton la Casa Studentilor (Preoteasa) care au debutat la 17.30 si s-au incheiat la  1.30 dupa miezul noptii. A fost plin de la inceput si pana la sfarsit. Poate ca a contat ca intrarea s-a facut doar pe baza unui zambet studentesc, dar dincolo de acest slogan, oricum intrarea este libera la spectacolele organizate pentru studenti.
  Programul a inclus o multime de manifestari din genuri foarte diferite - spectacole de teatru clasic- Podul, teatru de improvizatie- Obligo, teatru de marionete- doua reprezentatii de vis ale studentilor de la UNATC, corul SOUND, concert Truverii -muzica veche, folclor cu Ansamblul Doina, etc.
Au cantat trupe studentesti foarte bune, au fost spectacole cu lasere si aruncatoare de flacari cum n-am mai vazut si care i-au cucerit pe toti tinerii prezenti. Au fost premiati castigatorii competitiilor sportive studentesti, premiile fiind inmanate cu eleganta, sarm si prietenie de catre doamna Doina Melinte, secretar de stat pentru sport si de catre domnul Daniel Serbanescu, secretar general al Ministerului Tineretului si Sportului.
  Publicul a vibrat la unison cu artistii si tensiunea a crescut gradat de la Adi Manolovici si Academia de Rock, pana la Taxi si Mircea Vintila. Urma Timpuri Noi si ar fi fost de ajuns pentru o seara reusita, dar ambitia Andrei Radu a fost sa aduca Pheonix pe scena Casei Studentilor. Si L-a adus pe Nicu Covaci si ai lui haiduci. A fost o lupta grea pentru ca trupa s-a reunit doar pentru acest concert, Nicu venind din Spania, iar Volker Vaessen din Germania. Calitatea tehnica a sunetului a fost exceptionala, existand un standard de calitate specific acestei formatii. Si au cantat exceptional - Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Tandarica, Volker Vaessen, Cristi Gram, Ionut Contras si Bogdan Bradu. Fiecare dintre ei are ceva special, de la monstrii sacri Covaci si Tandarica, la enervant de exactul basist Volker ,  la chitaristul solo Cristi Gram si la vocea de diamant a lui Bogdan Bradu. Despre Ionut Contras nu mai zic nimic, o fi si el artist, dar e diabolic ca  manager ! Publicul de peste o mie de oameni a cantat, a facut valuri, a urlat si s-a extaziat, iar Covaci a dirijat exceptional concertul. Au fost bisuri si  artistii s-au retras de pe scena in triumf. Dupa acest varf, era normala o cadere de cortina. Dar... a urmat Timpuri noi care au facut un concert "Perfect" de la 12 noaptea si care -vorba unui invidios, "astia canta de parca ar fi ultimul lor concert !"- au innebunit publicul.
Al doilea concert parea ca nu mai are nimic de oferit, dar dupa incalzirea cu lasere si aruncatoare de flacari, cu trupe de cover-uri ca Friends sau Z' Band, au cantat Bandidos, Kumm si Parlament, fiecare trupa fiind acompaniata de catre proprii fani. Dupa asta Mircea Bodolan a indraznit sa cante folk, a facut-o bine si publicul l-a ascultat. Cred ca a fost un act de curaj sa intre in groapa cu lei si sa reuseasca sa-i imblanzeasca, dar era bine daca ar fi anuntat chiar de pe scena lansarea FolkClubului care va debuta pe 23 octombrie, tot la Casa de Cultura  a Studentilor cu Daniel Iancu invitat in concert. Era 12 noaptea si parea ca lumea s-a oprit in loc. A urmat Pacifica cu un sound extraterestru si cu exceptionalul solist Leo Iorga. Au cucerit publicul instantaneu, au aratat ca au fani care canta si traiesc toate piesele (mai ales, Marian si Loredana ), sala transformandu-se dintr-o data intr-o scena in care toti oamenii cantau si dansau. Au cantat marile hituri ale Compact B si au incheiat metaforic, in acord cu sloganul Galelor, -"cat de frumoasa esti, atunci  cand imi zambesti" ! Ar fi fost de ajuns, dar a aparut balcanicul, vrajitorul, artistul Mircea Baniciu. Am ajuns in Bizant, nu a contat ca bicicleta n-are lanţ, am fost vara la ţara, plini de praf si parliti ingrozitor (de soare), dar am avut parte si de Mugur de fluier si de altele. Nu mai stiu ce pentru ca am cantat si am dansat. Au fost bisuri si publicul a refuzat sa lase artistii sa iasa de pe scena. A iesit Bebe Astur, omniprezentul comper, a reamintit tuturor ca suntem la Casa Studentilor si a lansat invitatia la urmatoarele spectacole organizate pentru studenti.
Cu tropait in loc de tobe si raze laser in loc de trompeti, s-au incheiat in triumf Galele Studentesti la Bucuresti.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu