Eveniment muzical Seara Vali Sterian

Spectacolul de deschidere a noii stagiuni artistice de la Casa Studentilor din Bucuresti a fost Folk Open Stage dedicat lui Vali Sterian si l-a avut ca amfitrion pe folkistul Eugen Avram.
A fost un spectacol extrem de reusit pe durata a aproape 8 ore care a adus pe scena 20 de solisti si grupuri folk ceea ce a creat, dupa opinia unui invitat," la cea mai mare densitate de artisti pe metrul patrat". Atmosfera a fost extraordinara, clubul Old School fiind populat la intreaga sa capacitate de public si de artisti precum Mircea Vintila, Doru Stanculescu, Adrian Manolovici, Dan Iliescu("Timpuri Noi"), Doru "M.S." Istudor, Make,Ovidiu Scridon,Daniel Fat, fapt remarcat si de realizatorul emisiunii muzicale de folk "Omul cu chitara", distinsul Mihai Cosmin Popescu.
Pe scena au urcat foarte multi prieteni de-ai lui Vali Sterian care au vrut sa-l omagieze prin cantec: Zoia Alecu, Maria Gheorghiu,Cristi Paturca, Horia Stoicanu,Ovidiu Mihailescu, grupurile Cantos si Fortele de munca, Tic Petrosel si Marta Hristea, etc.
Un recital deosebit de reusit au realizat Tatiana si Marius Ojog, adica duo "Fox Studis" care canta folk cu influente de jazz si care au fost remarcati si de "Psihologul muzical" Andrei Partos.
Surpriza a fost constituita de recitalul grupului Denvar, Stefan Geraksiev si prietenii sai venind pe cont propriu de la Plovdiv din Bulgaria pentru a-l omagia pe Vali Sterian. Au cantat si "Doamne, vino Doamne" si alte cantece in romana si bulgara, alaturi de ei cantand si Sorin Minghiat cu flautul sau fermecat. O alta surpriza a fost prezenta pe scena a lui Andrei Paunescu care s-a alaturat discret prietenilor lui Vali Sterian si care a cantat frumos si dedicat. Andrei a avut un schimb de replici cu Vali Ionescu("Prunus" de la Voltaj)care ii cerea sa cante piese din repertoriul lui Vali, punandu-l la punct cu faptul ca Adrian Paunescu a ajutat Voltaj-ul sa se afirme pe vremea cand Prunus inca nu facea parte din grup.
Ar mai fi de spus ca pe tot timpul manifestarii s-au constituit grupuri adhoc de acompaniament pe langa Compania de Sunet animata de Cristi Luca, mai avand grup Cristi Paturca, dar si cu alti instrumentisti, precum Codruta la flaut, Vlad Gratian la clape, Deni la bass, etc.In diverse momente, pe scena au fost solisti Eugen Avram,Ioana Mardare, Bebe Astur si multi altii.
Poate ca spectacolul a fost o salata ca in cantecul lui Horia Stoicanu, "Dragostea e o salata", care a sustinut ultimul recital al noptii, dar e sigur ca a avut in el toate ingredientele necesare unei salate de buna calitate.
Pe parcursul manifestarii, toti cei prezenti au apreciat reusita spectacolului gandit de Eugen Avram, dar si conditiile deosebite asigurate de CCS la Clubul Old School si calitatea sonorizarii.

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu