Club folk cu Maria Gheorghiu la Casa Studentilor din Bucuresti

         Vineri 20 noiembrie 2009 a cantat Maria Gheorghiu la Clubul Folk de la Casa Studentilor din Bucuresti.
   Clubul a debutat interesant cu Daniel Iancu, pe 23 octombrie a.c., la sala Old School, dar practic abia acum incepe sa se creeze atmosfera de club. Desi am dorit sa-l ajut pe Mircea Bodolan, ca sa poata lansa clubul printr-o manifestare folk de amploare, artistul a dorit sa managerieze singur noul produs cultural. A propus nume cunoscute precum Mircea Vintila si Zoe Alecu, dar si Maria Gheorghiu, Raul Carstea si Tic Petrosel cu pianista Marlene Janet Hristea.
  De la inceput atmosfera a fost excelenta, toti cei prezenti cantand, aplaudand si participand activ alaturi de vedeta serii. Maria a dezlantuit trilurile sale caracteristice, cantand atat compozitiile care au facut-o cunoscuta marelui public, dar si piese din tezaurul mondial al genului.
    Au fost si mai multe surprize: Cristian Paturca a cantat trei cantece si a anuntat ca isi va lansa noul album chiar la acest club pe 21 decembrie,  Alexandru Zarnescu a cantat si el putin (pentru cei care nu-l cunosc, e vorba de fostul membru al cenaclului Flacara, cu celebrul sau hit " Eminesc...uuu") si o studenta la arte frumoase - Eva Radu- care a pictat in timpul spectacolului un portret (de un metru patrat!) al Mariei Gheorghiu. Daca va spun ca in sala au fost regizorul Ioan Carmazan, reporteri radio-tv, din presa scrisa si editori de blog, ma credeti cand spun ca aceasta a fost prima seara cu adevarat reusita a noului Club Folk de la Casa Studentilor din Bucuresti ?
  Vinerea viitoare va astept si pe voi la spectacolul in care va canta Eugen Avram. Ora de incepere va fi 21, deoarece pana atunci va juca Teatrul PODUL, in prima zi a Festivalului de Teatru "Eugen Ionescu".
Pentru a va informa la timp si corect, consultati site-ul Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, adica http://www.ccs.ro/ .     

Concertul pentru Mihaela Runceanu la Casa Studentilor din Bucuresti






               Duminica 1 noiembrie 2009, cu ocazia spectacolului "Eu nu te-am uitat" organizat in memoria Mihaelei Runceanu, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti s-a transformat in Casa Muzicii.
 Audienta a fost foarte buna (peste 500 de spectatori si realizatori), operatorii de televiziune s-au calcat pe bombeuri, iar spectacolul a fost foarte reusit.
              Pe scurt va spun ce-ati pierdut daca n-ati putut fi prezenti :
- toti spectatorii au putut sa scrie in cartea de onoare a Fan Clubului Mihaela Runceanu si au putut sa-si lase datele personale pentru baza de date a clubului pentru a putea fi invitati la viitoarele actiuni ale clubului.
- toti spectatorii au primit invitatia si afisul spectacolului, un CD cu Mihaela Runceanu si Brosura cu titlul "Autograf Mihaela Runceanu"
- cei care au dorit au putut dialoga cu domnul Nicolae Runceanu, tatal Mihaelei si cu domnul Nicolae Penes, autorul cartii "Mihaela Runceanu - Un cantec ucis"si au putut achizitiona cartea cu autograful scriitorului
- fanii unor vedete s-au putut intalni cu acestea, au discutat si s-au bucurat de aceasta posibilitate si enumar aici fanii lui Adrian Enache sau pe cei interesati sa-l cunoasca pe George Nicolescu.
 Spectacolul in sine a fost un omagiu adus Mihaelei de nume cunoscute ale scenei muzicale si de fosti elevi ai ei, precum Amadeus, Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Adrian Enache, Daniel Iordachioaie, Viorela Filip, Carmen Trandafir, Miki, Maria Botta, Andreea Runceanu, Xenti Runceanu, George Nicolescu, dar si de solisti care s-au format in cadrul Fan Clubului precum  Francesca Nistor, Catalin Magdalinis, Ioana Nanasi, Corina Teodorescu si Aurel Toma.
                 Un moment omagial a fost dedicat si compozitorului Dinu Giurgiu, prea repede disparut dintre noi, cel  care i-a oferit Mihaelei slagarele "Sa fim copii" si " A doua zi", moment la care au contribuit Bogdan Ionita, Noni Razvan si George Nicolescu.
                 Spectacolul a inceput cu videoclipul Mihaelei Runceanu la melodia "Iarta", dupa care aceeasi tema muzicala a fost preluata surprinzator de "Amadeus", care a incantat publicul cu un mic recital. La incheierea acestuia, Andreea Runceanu si Xenti Runceanu m-au invitat pe scena ca presedinte fondator al Fan Clubului Mihaela Runceanu impreuna cu Diana Bianca Borsan.
                Subsemnatul, Mihai Bogatu, am rugat sa tinem un moment de reculegere in memoria Mihaelei, am prezentat pe scurt informatii despre constituirea Clubului in 1990, precum si despre imprejurarile organizarii acestui spectacol care au incununat eforturile depuse individual de catre mine, Diana Borsan si Aurel Toma.
                Au urmat recitalurile, Silvia Dumitrescu, Marina Florea, Adrian Enache,Carmen Trandafir si ceilalti, adresand cuvinte de recunostinta Mihaelei Runceanu si pareri de rau legate de aceasta tragica disparitie. Daniel Iordachioaie a fost si mai transant cerand reintroducerea pedepsei cu moartea ca pedeapsa penala pentru crima.
                In cuvantul sau, scriitorul Nicolae Penes a tinut sa reliefeze personalitatea artistica a Mihaelei Runceanu, dar a si pus lucrurile la punct citand-o pe doamna Runceanu: "Dumnezeu a dat viata, numai Dumnezeu poate sa o ia", aratand ca dansa a putut sa ierte si ca  numai o mama indurerata poate sa inteleaga  drama si zbuciumul din sufletul mamei criminalului. Totodata domnul Nicolae Penes a laudat initiativa Dianei Borsan care a sponsorizat achizitionarea CD-urilor ce au fost daruite spectatorilor, dar si conducerea Casei de Cultura  a Studentilor Bucuresti care a asigurat integral organizarea in bune conditii a acestei manifestari, prin oferirea gratuita a tuturor serviciilor necesare ( sala de spectacol, salile pentru intalniri, aparatura muzicala,  materialele promotionale, brosura, afisul, fluturasii, invitatiile, decorul, filmarea integrala a spectacolului, mediatizare, deplasarea la Buzau, etc ).
                 La aceasta comemorare au venit fani si fosti elevi din toate colturile tarii si chiar de mai departe, pe langa Diana Borsan din Germania, venind si Alexandra Vargatu din Italia, iar in cazul Corinei Teodorescu a fost vorba de o revenire pe scena dupa foarte multi ani.
                 Surprizele placute au fost constituite de Bianca Purcarea, o fata de 16 din Buzau care se pregateste cu compozitorul Viorel Gavrila, detinatoare a mai multor premii, inclusiv a unui trofeu obtinut anul acesta in Tenerife( a cantat "Haide, spune!")  si Rodica Tudor, l9 ani, studenta din  Bucuresti, cu premii la diverse concursuri nationale( a cantat "Pentru voi, muguri noi"), cu aparitii si  voci deosebite. De asemenea si doamna Viorela Filip si Noni Razvan au propus cate o noua voce care au intregit spectacolul nostru.
Finalul, care a venit dupa 4 ore neintrerupte de cantec si evocari, l-a gasit pe scena pe Xenti Runceanu si pe Maria Botta, alaturi de care au venit Andreea Runceanu si multi  alti interpreti care au cantat impreuna "De cate ori iti spun la revedere"cu publicul din sala aplaudand in picioare si urmarind video acelasi cantec interpretat de Mihaela Runceanu.
               Multi invitati au subliniat la final ca spectacolul a fost o reusita, pentru o seara si pentru mult timp de acum incolo Casa Studentilor devenind Casa Muzicii.
               Stiu ca multa lume a aflat de acest spectacol de la TV, de data aceasta Antena 1 si 2,  Pro TV, TVR, TVR International, TVR Cultural, TVRM, Kanal D si altele facand o reala mediatizare evenimentului. Alaturi de acestia, OTV, a facut chiar mai mult, filmand si difuzand spectacolul fara a cere permisiunea normala organizatorilor.
               Pe partea de radio am avut doar doi prieteni, Andrei Partos la "Psihologul muzical"(vineri noaptea in direct pe 31.10.2009 la Radio Romania Actualitati) si Teodora Ionescu(Radio Bucuresti), desi multa lume din redactia de muzica usoara a stiut de eveniment, dar n-a miscat nici un deget.
            Cu toate acestea va asteptam cu drag  pe toti la viitoarele evenimente organizate in Casa Muzicii pentru Studenti.
            P.S. Am reusit sa pun la punct linkul pentru ca sa puteti vedea continutul brosurii "Autograf Mihaela Runceanu" ce a fost editata cu aceasta ocazie.

Brosura poate fi downloadata de aici