Amadeus si No Comment vin la spectacolul dedicat Mihaelei Runceanu

Senzational!
Casa de Cultura a Studentilor pregateste un mare spectacol dedicat Mihaelei Runceanu.
Andreea Runceanu, delicata fata cu vioara,  a reusit sa aduca trei momente distincte in Spectacolul "Eu nu te-am uitat" dedicat comemorarii a 20 de ani de la disparitia Mihaelei Runceanu.
Vor evolua Amadeus, Andreea si Xenti Runceanu si intr-un come back special "No Comment", adica Xenti Runceanu si Razvan Trandafir.
Maine voi publica noi amanunte din culisele organizarii acestui spectacol.

Mare succes al Galelor Studentesti la Bucuresti

In vara am deplans faptul ca nu s-au mai organizat Galele Studentesti la Costinesti si credeam ca aceasta traditie  va fi intrerupta de vicisitudinile crizei economice. Din fericire, a aparut ideea ca acestea sa se tina intr-o forma condensata pe 14-15 octombrie in organizarea caselor studentesti.
  La Bucuresti a fost ceva special, practic cu aceste manifestari ridicandu-se valul de ceata care acoperea de ceva timp Casa de Cultura a Studentilor. Au fost manifestari organizate in paralel, in diverse spatii, de la orele 11 la orele 22, precum si concerte maraton la Casa Studentilor (Preoteasa) care au debutat la 17.30 si s-au incheiat la  1.30 dupa miezul noptii. A fost plin de la inceput si pana la sfarsit. Poate ca a contat ca intrarea s-a facut doar pe baza unui zambet studentesc, dar dincolo de acest slogan, oricum intrarea este libera la spectacolele organizate pentru studenti.
  Programul a inclus o multime de manifestari din genuri foarte diferite - spectacole de teatru clasic- Podul, teatru de improvizatie- Obligo, teatru de marionete- doua reprezentatii de vis ale studentilor de la UNATC, corul SOUND, concert Truverii -muzica veche, folclor cu Ansamblul Doina, etc.
Au cantat trupe studentesti foarte bune, au fost spectacole cu lasere si aruncatoare de flacari cum n-am mai vazut si care i-au cucerit pe toti tinerii prezenti. Au fost premiati castigatorii competitiilor sportive studentesti, premiile fiind inmanate cu eleganta, sarm si prietenie de catre doamna Doina Melinte, secretar de stat pentru sport si de catre domnul Daniel Serbanescu, secretar general al Ministerului Tineretului si Sportului.
  Publicul a vibrat la unison cu artistii si tensiunea a crescut gradat de la Adi Manolovici si Academia de Rock, pana la Taxi si Mircea Vintila. Urma Timpuri Noi si ar fi fost de ajuns pentru o seara reusita, dar ambitia Andrei Radu a fost sa aduca Pheonix pe scena Casei Studentilor. Si L-a adus pe Nicu Covaci si ai lui haiduci. A fost o lupta grea pentru ca trupa s-a reunit doar pentru acest concert, Nicu venind din Spania, iar Volker Vaessen din Germania. Calitatea tehnica a sunetului a fost exceptionala, existand un standard de calitate specific acestei formatii. Si au cantat exceptional - Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Tandarica, Volker Vaessen, Cristi Gram, Ionut Contras si Bogdan Bradu. Fiecare dintre ei are ceva special, de la monstrii sacri Covaci si Tandarica, la enervant de exactul basist Volker ,  la chitaristul solo Cristi Gram si la vocea de diamant a lui Bogdan Bradu. Despre Ionut Contras nu mai zic nimic, o fi si el artist, dar e diabolic ca  manager ! Publicul de peste o mie de oameni a cantat, a facut valuri, a urlat si s-a extaziat, iar Covaci a dirijat exceptional concertul. Au fost bisuri si  artistii s-au retras de pe scena in triumf. Dupa acest varf, era normala o cadere de cortina. Dar... a urmat Timpuri noi care au facut un concert "Perfect" de la 12 noaptea si care -vorba unui invidios, "astia canta de parca ar fi ultimul lor concert !"- au innebunit publicul.
Al doilea concert parea ca nu mai are nimic de oferit, dar dupa incalzirea cu lasere si aruncatoare de flacari, cu trupe de cover-uri ca Friends sau Z' Band, au cantat Bandidos, Kumm si Parlament, fiecare trupa fiind acompaniata de catre proprii fani. Dupa asta Mircea Bodolan a indraznit sa cante folk, a facut-o bine si publicul l-a ascultat. Cred ca a fost un act de curaj sa intre in groapa cu lei si sa reuseasca sa-i imblanzeasca, dar era bine daca ar fi anuntat chiar de pe scena lansarea FolkClubului care va debuta pe 23 octombrie, tot la Casa de Cultura  a Studentilor cu Daniel Iancu invitat in concert. Era 12 noaptea si parea ca lumea s-a oprit in loc. A urmat Pacifica cu un sound extraterestru si cu exceptionalul solist Leo Iorga. Au cucerit publicul instantaneu, au aratat ca au fani care canta si traiesc toate piesele (mai ales, Marian si Loredana ), sala transformandu-se dintr-o data intr-o scena in care toti oamenii cantau si dansau. Au cantat marile hituri ale Compact B si au incheiat metaforic, in acord cu sloganul Galelor, -"cat de frumoasa esti, atunci  cand imi zambesti" ! Ar fi fost de ajuns, dar a aparut balcanicul, vrajitorul, artistul Mircea Baniciu. Am ajuns in Bizant, nu a contat ca bicicleta n-are lanţ, am fost vara la ţara, plini de praf si parliti ingrozitor (de soare), dar am avut parte si de Mugur de fluier si de altele. Nu mai stiu ce pentru ca am cantat si am dansat. Au fost bisuri si publicul a refuzat sa lase artistii sa iasa de pe scena. A iesit Bebe Astur, omniprezentul comper, a reamintit tuturor ca suntem la Casa Studentilor si a lansat invitatia la urmatoarele spectacole organizate pentru studenti.
Cu tropait in loc de tobe si raze laser in loc de trompeti, s-au incheiat in triumf Galele Studentesti la Bucuresti.

Veniti la Galele Studentesti !

            Scumpii mei prieteni,
studenti sau fosti studenti, sunteti invitati  pe 14 si 15 octombrie la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti la GALELE STUDENTESTI 2009.
 Intrarea se face doar pe baza unui zambet !
 Veniti sa vedeti tot ce avem mai bun la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.
 Pe 14 octombrie, la ora 18,  in holul central va canta corul Sound, urmat de reprezentatia de folclor a ansamblului Doina. La concurenta, in POD vor canta TRUVERII, iar la parter va evolua teatrul de improvizatie Obligo al studentilor de la UNATC.
In acelasi timp in Silver Church vor canta Taxi, Timpuri noi, Adi Manolovici, Mircea Vintila si Phoenix..
 Pe 15 octombrie vor canta Bandidos, Kumm, Parlament, Mircea Bodolan si Mircea Baniciu.
Si Podul va avea un spectacol la el acasa.
In rest Casa va vui de freamatul efervescentei studentesti specific targului ONGS, de concursurile, seminariile(vai ce cuvant urat!), workshop-urile(asa mai merge,nu ?), spectacolele de marionete, academia de folk si rock, simultanul de sah si mat.
 Trupele mari le cunosc si imi va face placere sa le reaud, dar voi merge de curiozitate ca sa ascult Friends, Solaris si Z`Band, adica niste prieteni.
Cred ca Galele Studentesti au venit mai aproape de studenti si tare mi-as dori sa ma pierd printre studenti si sa nu ma mai regasesc.
Zambiti studenteste! Poate va iese !
 

Ce ne tine aproape de Mihaela Runceanu ?

Am descoperit cu surpriza ca sunt foarte multi oameni care si-au dedicat sensibilitatea si memoria afectiva Mihaelei Runceanu.
Ce-i tine pe acesti oameni aproape de Mihaela ?
Tot ce a avut Mihaela mai bun, un suflet de artist si o credinta nemasurata in Dumnezeu.
 Am descoperit la Bucuresti, Buzau, Constanta, Baia Mare, Ploiesti, Frankfurt sau Montreal ca sunt oameni care traiesc cu icoana Mihaelei in suflet.
Sunt multi altii care nu recunosc, dar faptul ca au cunoscut-o le-a determinat, intr-un fel sau altul, cariera in mod pozitiv.
Am gasit ca toti acesti oameni si-au condus vietile si carierele sub imboldul moral transmis de Mihaela.
Daca n-ar fi cunoscut-o pe Mihaela, acesti oameni ar fi avut o existenta liniara si probabil ca nu si-ar fi propus nici un tel in viata.
Acesta era secretul ei de interpreta si profesoara.
Stia sa descatuseze energii, stia sa descopere frumosul din fiecare, stia sa lase personalitatea fiecaruia sa se afirme!
Credea cu tot sufletul ca vocea si harul ii vin de la Dumnezeu. Iubea oamenii si isi iubea elevii.
La vremea aceea scriam in Scanteia Tineretului si aveam o constrangere ideologica evidenta. Datorita Mihaelei am reinceput sa cred, sa spun rugaciuni si sa ma inchin.
Poate parea ciudat, dar dupa disparitia ei si odata cu schimbarea regimului din Romania, am prins un curaj nebun care m-a impins sa public o brosura si sa constitui un fan club  in amintirea Mihaelei Runceanu.
Au fost peste 100 de spectacole la sediul Clubului din Piata Lahovary, plus cele de la Buzau, Pitesti, Ploiesti, Sala Palatului si Casa Centrala a Armatei. Au fost nenumarate spectacole cu Clubul Tricolorilor in perioada l99l-l992, la Sala Polivalenta sau la Sala Floreasca,  in care am promovat tineri solisti, multi dintre acestia la momentul debutului.
 Am facut multe lucruri bune, dar au fost si nereusite.
Am crezut ca se poate face totul din prietenie, dar adevarul e ca am putut tine clubul activ doar atat cat am luptat cu toata fiinta mea, cu banii si relatiile mele. M-am impiedicat pentru ca am tinut cont de sfaturile binevoitoare ale unor apropiati, dar singura posibilitate in jungla economiei de piata era sa asociez Clubului o activitate economica.Si atunci, si acum, este nevoie de bani pentru a pune in opera  orice idee.
Ne-am inhamat cativa oameni sa realizam intalnirea comemorativa din 1 noiembrie si stiu ca vom reusi.
Spiritul de invingator al Mihaelei ne va mobiliza inca o data !